Prezentacija reforme sistema registracije u Srbiji na skupu u Banjaluci

Bez autora
Mar 24 2013

Direktor Agencije za privredne registre (APR) Republike Srbije Zvonko Obradović i registrator Registra privrednih subjekata u ovoj agenciji Miladin Maglov predstavili su u četvrtak u Banjaluci model reforme sistema registracije u Srbiji.Obradović i Maglov su učestvovali na dvodnevnom okruglom stolu “Strateški pristup reformi poslovnog okruženja u Republici Srpskoj (RS)”, u organizaciji Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske i Agencije za informaciono društvo Republike Srpske.

Prezentacija reforme sistema registracije u Srbiji na skupu u BanjaluciPrezentacija reforme sistema registracije u Srbiji na skupu u BanjaluciDirektor Agencije za privredne registre (APR) Republike Srbije Zvonko Obradović i registrator Registra privrednih subjekata u ovoj agenciji Miladin Maglov predstavili su u četvrtak u Banjaluci model reforme sistema registracije u Srbiji.

Obradović i Maglov su učestvovali na dvodnevnom okruglom stolu “Strateški pristup reformi poslovnog okruženja u Republici Srpskoj (RS)”, u organizaciji Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske i Agencije za informaciono društvo Republike Srpske.

Ovaj skup ima za cilj da pomogne Vladi Republike Srpske u formulaciji strateškog pristupa integralnoj reformi poslovnog okruženja koristeći iskustva i dobre prakse iz regiona, s posebnim osvrtom na pravac predstojeće reforme registracije poslovanja u Republici Srpskoj.

Na okruglom stolu su upoređeni sistemi procesa poslovne registracije u Srbiji i Makedoniji, pri čemu su razmenjena praktična iskustva i rešenja.

Tom prilikom je zaključeno da ne postoje jedinstveni recepti primenjivi za sve, ali da se dobre prakse moraju zasnivati na novim informatičkim rešenjima i konkretnim olakšicama za korisnike, odnosno privredu.

Učesnicima ovog skupa, pored predstavnika APR-a, obratili su se i predstavnici kompanije “Reaktiv”, koja je bila nosilac projekta reforme registracije poslovnih subjekata u Makedoniji.

Predstavnici Republike Srpske ocenili su kao izuzetno korisne prezentacije konkretnih analiza i koraka u implementaciji reformi poslovnog okruženja koji strateški razvijaju institucije nadležne za vođenje poslova registracije u Srbiji i Makedoniji.

Učesnici okruglog stola iz Republike Srpske bili su predstavnici resornih ministarstava, privrednih sudova, poslovne zajednice, Poreske uprave, Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge Republike Srpske (APIF), republičkog Zavoda za statistiku, notari i drugi, navodi se u saopštenju APR-a.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik